Architekci pod wrażeniem nowej ekspozycji Peka
Grudniowe popołudnie w showroomie marki Peka poświęcono nie tylko najnowszym trendom dostrzeżonym na Salone del Mobile, ale także nowym produktom, które pojawiły się właśnie na ekspozycji.
Warszawski salon Peki, znajdujący się w CH Panorama przy al. Wincentego Witosa 31, przeszedł efektowną metamorfozę. Odnowiony showroom marki to synonim designerskiej, momentami nawet zaskakującej swoją innowacyjnością ergonomii. Znajdziemy w nim propozycje aranżacji zarówno kuchni, jak i salonu czy przedpokoju.
Peka już po raz kolejny zorganizowała tematyczne spotkanie szkoleniowe dla architektów i projektantów, chcących dowiedzieć się, jak będą wyglądały nowoczesne wnętrza w 2019 roku.
Gościem spotkania była tradycyjnie już Dagmara Jakubczak – blogerka i autorka bloga FORelements.pl oraz kanału YouTube Akademia Dagmary. Opowiedziała ona o najnowszych trendach zauważonych na jednych z najważniejszych targów wzorniczych na świecie – EuroCucina podczas Salone del Mobile w Mediolanie.
Nie zabrakło także prezentacji najnowszych rozwiązań marki Peka, o którą zadbały Anita Łopatka oraz Magdalena Tomkiewicz. Wśród nowości na polskim rynku zobaczymy niebawem niezwykle ciekawe systemy Peka.
Na ekspozycję salonu składają się liczne nowości firmy, których działanie możemy przetestować osobiście. Wśród nich znajduje się m.in. nowoczesna Pecasa, umożliwiająca kompleksowe, indywidualne zaprojektowanie systemu regałów i półek w zależności od naszych potrzeb. Oryginalną oraz funkcjonalną aranżację wnętrza pozwala osiągnąć lekka konstrukcja produktu, jak również jego
uniwersalny projekt. Wzrok przyciągają także systemy Cargo, który doskonale sprawdzą się w eleganckich wnętrzach. Ciekawe rozwiązanie stanowią również ruchome windy do szafek górnych iMove. Ułatwią one sięganie do przedmiotów znajdujących się wyżej. Kolejnymi wartymi uwagi zaprezentowanymi produktami były ergonomiczne szafki narożne oraz podblatowe.
Do nowości należy również FreezyBoy, czyli innowacyjny system długoterminowego przechowywania odpadków organicznych. Dzięki wykorzystaniu ujemnej temperatury -5 °C, rozwiązanie zapobiega nieprzyjemnym zapachom oraz rozwojowi muszek „owocówek”. FreezyBoy pozwala na przechowywanie odpadków nawet przez kilka tygodni, zatrzymując tym samym proces ich rozkładu. Urządzenie może być używane samodzielnie lub zainstalowane jako kompletny system do sortowania odpadków Oekouniversal.
Dodatkowo przedstawicielki Peka opowiedziały także o innych, równie praktycznych rozwiązaniach dla kuchni i domu, takich jak Pecasa, nowa linia koszy Fioro czy system składnia drzwi Hawa.
Po prezentacji, każdy z uczestników otrzymał najnowsze wydanie Trend Raportu, w którym zaprezentowano panujące dziś trendy i mody, które zobaczymy na rynku wyposażenia wnętrz już w kolejnym sezonie.
Więcej szczegółów na stronie: www.peka.pl.