wydarzenia
Innowacje na talerzu
Burzę mózgów wokół tematu jedzenia podczas targów Polagra-Food przeprowadzą młodzi, polscy projektanci.
Tomek Rygalik, jeden z najbardziej utalentowanych i rozpoznawalnych polskich projektantów młodego pokolenia, absolwent Royal College of Art w Londynie oraz Gosia Rygalik, pasjonatka food designu i absolwentka Wydziału Wzornictwa warszawskiej ASP, zaproszą 14 września, podczas targów Polagra-Food, do udziału w warsztatach Food Design. Uczestnicy wraz z prowadzącymi prześledzą przebieg procesu projektowego od idei, przez projekt, do produktu, poznają narzędzia stosowane w procesie innowacji oraz zaprojektują innowacyjny produkt lub usługę spożywczą. Ostatnim etapem szkolenia będzie praca w grupach, skoncentrowana wokół różnych perspektyw związanych z tematem jedzenia.
Targi Polagra-Food odbędą się w dniach 12-15 września na terenach Międzynarodowych Targów Poznańskich. Więcej informacji na stronie www.polagra-food.pl